Les Saveurs d’Yveline

cupcake

Suntem un cuplu de francezi din sudul Franței care s-au îndrăgostit de România și ne-am propus să punem în valoare aici toată moștenirea noastră legată de hrană și în special de gemuri și ciocolată. Atât Yveline cât și eu, Just, de când ne știm, am fost cu nasul în oale și cratițe și chiar am avut ce și de la cine  învața. La maturitate am ales să ne câștigăm traiul tot din bucatareală iar acum dorim să facem doar ce îndrăgim mai mult din minunata artă a gătitului. Vrem să știți că suntem conștienți că ceea ce noi știm să facem este greu de dobândit într-o viață fără să ai în spate o moștenire ancestrală de la moși și strămoși care s-au înfiorat de aroma unei branze îndelung măturate, a unei ciocolate fine sau a unui sos care dă valoare unui fel de mâncare îndelung preparat. Produsele pe care noi le realizăm respectă gusturile și standardele franceze care sunt un pic diferite de preferințele locale, dar suntem convinși că în timp le veți aprecia la întrega lor valoare. Faptul că facem cantități mici în mod artizanal, în vase din cupru, ne permite să  avem produse speciale, de calitate deosebită. Materiile prime de cea mai bună calitate ne ajută să punem în valoare toate finețurile pe care într-o viață întreagă le-am deprins. Încercați-le și, dacă doriți să aflați mai multe, vă rugăm să ne întrebați. Aproape tot ce știm vrem să împărtășim celor cu adevărat interesați.

GAMA DE PRODUSE

cupcake

1. GEMURI EXTRA, CU ZAHĂR

Bogate în fruct (65% din produsul finit);

Varietate de gusturi originale pentru un gust desăvârșit;

Majoritatea fructelor folosite provin de la producători români;

Pentru o bună conservare a gustului și a culorii, folosim în producție cantități echilibrate de fruct la oală (+/- 10 kg de fruct pentru un randament de
+/-15 kg de produs finit), evitând astfel deterioarea fructului prin fierbere excesivă.

3. GEMURI EXTRA, FĂRĂ ZAHĂR

Îndulcite cu sorbitol (indice glicemic mic, aport caloric redus și asigură gustul original al fructelor);

Ideal pentru persoanele care necesită un regim nutrițional restricționat
(dietă sau alimentație fără zahăr).

5. CRÈME KARAMEL

Un produs gourmet prin excelență, conceput după o rețetă originală creată în colaborare cu câștigătorul ediției 2004 ”Meilleurs Ouvries de France”,
la categoria confiseur-chocolatier;

Karamelul este o cremă dulce de vis, în culori de ambră, cu parfum de cacao sau cafea, iar pentru cei mai exigenți, cu cristale de sare de salină.

7. TABLETE DE CIOCOLATĂ

2. CONFISERIES

Dulciuri rafinate prin excelență, create în tradiția maeștrilor cofetari francezi.

Pâtes de Fruits: un mozaic de fructe care adună savoarea și dulceața fructelor.

Guimauve: un mix de cuburi pufoase în arome delicate de fructe, fistic, cafea, vanilie sau cacao.

Karamele: un asortiment de caramele dulci, care concentrează toată bogăția fructelor de sezon sau exotice.

4. CIOCOLATĂ

Petale crocante de ciocolată neagră, cu lapte sau albă, cu fructe uscate și portocale confiate, create în tradiția maeștrilor cofetari francezi.

Migdale torifiate și învelite într-o savuroasă ciocolată neagră /cu lapte /albă.

Boabe de cafea învelite în ciocolată.

6. CONFITS & CHUTNEYS

Sosuri dulci-acrișoare, care acompaniază perfect diverse aperitive din brânză, carne, mezeluri, foie-gras, și altele.

8. BISCUIȚI

GALERIE

cupcake